StudentMeer en meer studenten kiezen voor een universitaire opleiding. Volgens De Standaard gaat het om een stijging van maar liefst 117% op de Universiteit Antwerpen (UA). Maar de trend handhaaft zich doorheen heel Vlaanderen: ook de andere Vlaamse universiteiten zien hun studentenaantal jaar na jaar gestaag toenemen.

Volgens Joke Denekens, vice-rector van de Universiteit Antwerpen (UA), is deze toename vooral te verklaren door de invoering van de master-bachelorstructuur en de algemene flexibilisering van het hoger onderwijs. Voor de meeste studenten is een goede job vinden de belangrijkste drijfveer.

Het gestegen aantal inschrijvingen brengt met zich mee dat de universiteiten zich moeten aanpassen. Daarom pleiten vele voor de zogenaamde niet-bindende oriëntatieproeven. Studenten zouden via deze proef een beter beeld verschaft krijgen of ze al dan niet uit het juiste hout gesneden zijn voor het universitair onderwijs.

Ben jij student af en op zoek naar die “goede job”? Kom eens langs in een van onze kantoren of solliciteer vandaag nog online!

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis