De Belgische arbeidsmarkt kent een ware heropleving. Recente data uit de Robert Walters European Job Index toont aan dat het aantal vacatures met 26% gestegen is ten opzichte van vorig jaar . Er zijn opmerkelijke verbeteringen vastgesteld in de productie en logistieke sector. In de vastgoed en bouw sector is ook een royale stijging in het aantal personeelsadvertenties op te merken.

De logistieke en productie sector zorgde voor een verrassende stijging van 33% meer vacatures ten opzichte van het laatste kwartaal van vorig jaar. Antwerpen bekleedt een prominente plaats in het Europese logistieke gebeuren. Zo wordt België positief beïnvloed door de groeiende export naar de rest van Europa.

“De export naar het Europese vasteland neemt toe,” verklaart Antoine Biot, Managing Director van Robert Walters België. “Dat heeft een positieve uitwerking op de economie en vertaalt zich naar een grotere vraag naar kandidaten in veel sectoren. Zowel bedrijven als kandidaten hebben vertrouwen in de markt. Deze trend zal zich naar verwachting in de komende kwartalen verder doorzetten.” Momenteel is er vastgesteld dat de meeste Belgische bedrijven vooral op zoek zijn naar middenkaders. Antoine Biot vertelde ook :” We verwachten echter dat de Belgische arbeidsmarkt zich de komende maanden verder zal ontwikkelen en dat de vraag naar senior functies zal toenemen.”

Start-ups, een zegen voor de Belgische arbeidsmarkt

Ook start-ups van Belgische makelij zorgen voor massa’s jobs. Een recent onderzoek van Sirris, centrum voor innovatie in de Belgische tech industrie, toont aan dat er de voorbije jaren al meer dan 49.000 jobs uit de Belgische start-up scene vloeiden.

Minister van Digtale Agenda Alexander De Croo spreekt lovend over de Belgische start-up scene: “Start-ups zijn duidelijk in opmars. Toch hinkt ons land nog achterop als je de situatie vergelijkt met andere landen. De federale regering heeft de ambitie om deze kloof te dichten. Met Digital Belgium ligt er een strategie klaar die tech starters extra zuurstof geeft. Het start-up plan geeft starters een betere toegang tot risicokapitaal en verlaagt de loonkosten.”

Ontdek zeker ook onze boeiende vacatures op : http://www.vivaldisinterim.be/nl/jobs/vacatures/regio.

Zelf een KMO en op zoek naar werknemers? Bekijk dan zeker deze pagina : http://www.vivaldisinterim.be/nl/bedrijven

Bron : http://www.robertwalters.be/news/growing-business-confidence-and-rebounding-economy-drives-jobs-uplift-in-Belgium.html

 

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis