We gaven je al enkele tips om je CV te verbeteren, maar hierbij geven we je ook nog vijf simpele tips om de grootste blunders te vermijden.
CV

1 Hou het relevant.

Herschrijf je CV voor elke nieuwe job waarvoor je solliciteert. Dat je goed bent met Office maakt geen verschil als je voor een job als vrachtwagenchauffeur gaat. Omgekeerd gaat een recruiter ook geen interesse in je rijbewijs C als je solliciteert voor een baan als administratief bediende.  Leef ook in het heden, als wij een CV zien binnenkomen voor een IT functie, waarbij je refereert aan je MS DOS kennis, dan verlies je meteen een pak geloofwaardigheid.

2 Ga niet onnodig in detail

Je politieke voorkeur of geloofsovertuiging zouden geen impact mogen hebben op het resultaat van je sollicitatie en zijn bijgevolg ook nutteloos om te vermelden op je CV. Ook je relationele status, vakantieplannen en gezondheid zijn voor een nieuwe werkgever op een CV van geen belang. Persoonsbeschrijvingen zijn ook absoluut niet nodig en het meesturen van een foto al helemaal niet. Als een werkgever dit soort informatie wil te weten komen, zal er wel naar gevraagd worden.

3: Hou het professioneel

Hou je CV clean, eenvoudig en duidelijk. Gebruik zeker geen clip-art afbeeldingen en blijf zo ver mogelijk weg van word-art. Er is weinig dat minder professioneel overkomt dan een gebogen tekst in zestien kleurschakeringen met een schaduw. Als je dan toch al een foto toevoegt, blijf dan weg van de foute feestfoto’s met uitgeknipte vrienden. En tenzij je een echte fotograaf bent, blijf je best ook weg van zelfportretten. Hou het op een simpele foto, vergelijkbaar met wat je op een paspoort zou zetten. We willen nogmaals benadrukken dat je bij het solliciteren gebruik moet maken van een professioneel emailadres. Let ook op welke informatie je meestuurt, het beste dat je hiervoor kan instellen is gewoon je naam en voornaam.

4 Niet te creatief

Creativiteit is een mooie vaardigheid, maar op je CV kan je het best vermijden. Waag je niet aan grappen en grollen en vermijd woordspelingen. Ook in de lay-out is dit een belangrijk gegeven. Tenzij je voor een grafische functie solliciteert, blijf je best uit de buurt van alles wat te grafisch is. Schrijf over jezelf in eerste persoon, niks is zo ongemakkelijk te lezen als een CV in derde persoon.

5: Hou het kort

Ga op je CV niet te diep in op de vermelde punten. Je kan best wel kort vermelden wat je in je vorige jobs dagdagelijks deed en dan vooral die punten die relevant zijn voor de functie waarvoor je solliciteert. Gebruik hier geen ellelange volzinnen, beperk je tot de essentie. Als je graag over een bepaald aspect van de job wil uitweiden, kan je dit achter de hand houden voor het sollicitatiegesprek of eventueel je begeleidende brief.

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis