Zoals je misschien al wel weet, sponsort Vivaldis een aantal atleten: wij geloven immers in het gros jonge en talentrijke topsporters dat op weg is naar de wereldtop. Maar, natuurlijk leggen we niet enkel de sporters in de watten – en organiseren we af en toe ook eens iets voor jou. En onlangs was het weer zo ver: we organiseerden een wedstrijd waarbij twee gelukkigen onder ons konden genieten van een reis naar Londen – inclusief vervoer, overnachting, twee wedstrijden én een meet & greet met ontbijt. Bram en Ella waren de twee gelukkigen die de prijs in de wacht sleepten – en ze schreven er voor ons een verslag over. Hier gaan we!

“Waaaat? Hebben we gewonnen?! Serieus?!”

Het is vast onnodig om te zeggen dat deze extreem euforische reactie gepaard ging met heel wat ongeloof en nog meer brede grijnzen. En terecht: winnaars Bram en Ella vertoefden zelf immers jarenlang in de atletiekwereld, waardoor ze alle wedstrijden nog steeds enthousiast op de voet volgen. Zij konden dus niet wachten om te mogen vertrekken naar het grootste atletiekevent van het jaar in de mooiste stad van de wereld… Londen.

Dag 1: ‘Ello, Lundun!

De belangrijkste reden om naar Londen te gaan? Eenvoudig: om Thomas Van der Plaetsen, een van de topatleten van het Vivaldis Challenge Team, uit volle borst aan te moedigen. Niet dat dat veel moeite zal kosten, hoor: deze sterke tienkamper die al jaren meestrijdt met de wereldtop is al-tijd boeiend om aan het werk te zien.

image5

Trappelend van ongeduld zitten we de Eurostarrit uit, checken we in ons hotel in… En dan is het eindelijk zo ver: we nemen onze fiets en trappen ons een weg naar de plek waar het allemaal gebeurt: het Olympisch dorp van Londen. Wanneer we aankomen, zijn we beide behoorlijk onder de indruk van het gigantische domein boordevol appartementen, het Olympisch zwembad en het prachtige Queen Elisabeth Stadium. Met onze mond vol tanden bewonderen we dit staaltje Olympische pracht…

image4

En terwijl wij druk bezig zijn met het Olympische dorp te bewonderen, heeft Thomas zijn eerste twee proeven al achter de rug: de 100 meter en het verspringen. Jammer genoeg verliep alles een beetje moeizaam wegens een knieblessure die terug begon op te spelen tijdens het verspringen. Nu ja, des te meer reden voor ons om luid te supporteren, nietwaar? En dat is exact wat we deden: tijdens het hoogspringen, een van zijn beste nummers, probeerden we hem letterlijk naar boven te schreeuwen… Maar helaas. Thomas had duidelijk té veel pijn, waardoor hij niet voluit kon springen. Dit leidde tot een hoogste sprong van 1,97 meter – waarmee hij achteraan in de ranking belandde. Nu was het dus nagelbijtend afwachten op het vervolg hierop… Zou hij in staat zijn om zijn meerkamp af te werken?

image3

Ondanks ons enthousiast supporteren en duimen, sloeg het noodlot toch toe: bij de start van de 400m kreeg Thomas zichzelf niet in gang gezet; zijn knieblessure blokkeerde hem om voluit te gaan – en hij moest de handdoek in de ring gooien. Hartbrekend, zowel voor Thomas, het Belgisch en het Vivaldis team… We hadden het hem zo gegund! Er is immers niets frustrerender dan alles willen, maar lichamelijk niet kunnen – wij spreken uit ervaring. Maar goed… Nu kunnen we des te harder trainen én supporteren om het volgend kampioenschap tegemoet te lopen met een fit lichaam!

Die avond bewonderden we nog indrukwekkende prestaties van onder andere de Nederlandse sprintster Dafne Schippers – en van onze eigen hordeloopster Anne Zagré. En hoewel we supporterden voor atleten uit eigen land, moeten we eerlijk toegeven dat het een fantastische belevenis was om tussen dat Britse publiek te zitten en mee te juichen voor elke Britse atleet die de piste betrad. Een ongelooflijke ervaring!

Dag 2: wedstrijden om vingers en duimen bij af te likken 

Jammer genoeg start dag twee zonder Thomas op de piste… Maar gelukkig kunnen we ook nog uit volle borst supporteren voor de atleten die deelnamen aan de verschillende aflossingsproeven. Deze wedstrijden brengen zoveel spanning met zich mee, dat je gegarandeerd nagelbijtend op het puntje van je stoel zit!

Na de 4×100 ploegen was het eindelijk tijd voor onze eigen helden… de Belgian Tornados: onze 4×400 ploeg met de broertjes Borlée. Zoals verwacht, presteerden zij fantastisch – en plaatsten ze zich ogenschijnlijk moeiteloos voor de finale op zondag. Wij zijn alvast benieuwd wat daar nog verder uit zal komen!

image2

De avondsessie wordt ingevuld door wedstrijden van (onder andere) Usain Bolt en Mo Farah, wedstrijden die wij vanuit onze hotelkamer beleefden. Maar maak je geen zorgen: we supporterden minstens even enthousiast en luid vanuit ons bed als we zouden doen vanuit het stadium!

Dag 3: meet & greet met Thomas Van der Plaetsen

 image1

Vandaag is het zondag – en voor ons eigenlijk D-day! Want het is immers eindelijk zover: onze meet & greet met Thomas Van der Plaetsen… En het was het wachten meer dan waard! Tijdens een gezellige babbel vertelde hij ons over zijn ervaringen omtrent dit WK, maar deelde hij ook zijn atletiekherinneringen uit het verleden – en zelfs waar zijn ambities voor de komende jaren liggen!

Wat ons opviel, was voornamelijk Thomas zijn down to earth en nuchter karakter wanneer het gaat over zijn sport. Hij kwam bovenal over als een topatleet binnen een zeer professioneel kader… Wat absoluut een formule tot succes is, als je het ons vraagt!

Verder vertelde hij ons ook meer over het Vivaldis-Going-4-Gold programma richting Tokyo 2020: een fantastisch project om (minder financieel ondersteunde) atleten kansen te bieden om te schitteren op de Olympische spelen – een initiatief waar we ontzettend benieuwd naar zijn!

Na enkele selfies was het (jammer genoeg) tijd om af te ronden – en onze laatste uren te gebruiken om het prachtige London nog wat te verkennen. Een perfecte afsluiter van een perfecte driedaagse! Bedankt voor de gezellige ochtend, Thomas!

Op naar Antwerpen!

Niet alleen London heeft een onuitwisbare indruk op ons nagelaten, maar dit hele weekend was absoluut een tripje om nooit meer te vergeten. Met een grijns die onuitwisbaar op ons gezicht geplaveid is, stappen we de Eurostar richting België op, om verder te dromen over de rooskleurige toekomst richting 2020. Voor ons was het in ieder geval een onbeschrijflijke vakantie, waar we nog lang over zullen blijven nadenken …

THANK YOU, VIVALDIS!

 

 

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis