Tijdelijk werk biedt heel wat voordelen ten opzichte van een vaste betrekking. Maar toch kiezen de meeste mensen ervoor om op zoek te gaan naar een job voor onbepaalde duur. De onzekerheid die gepaard gaat met tijdelijk werk schrikt hen vaak af. Terwijl er te weinig wordt stilgestaan bij de voordelen, daarom zetten we ze hier even in de kijker.

Flexibiliteit troef

Tijdelijk werk voordelenTijdelijk werk wordt voornamelijk gekenmerkt door flexibiliteit. Zowel langs de kant van de werknemer als de werkgever. Zo zal je jezelf flexibel moeten opstellen aangezien je op regelmatige basis met iets nieuws begint en in een nieuwe omgeving terecht komt.

Maar tegelijk zijn dit ook kansen. Je krijgt de kans om regelmatig af te wisselen van job inhoud en werkomgeving. Je merkt maar al te vaak dat mensen vast geroest zitten in een saaie job. Dit zal je niet snel overkomen als je ervoor kiest om tijdelijk werk aan te gaan.

Bovendien zijn tijdelijke of interim jobs ook vaker jobs die afwijken van de normale werkuren. Zo kan je een job kiezen die perfect aansluit bij jouw levensstijl in de plaats van je levensstijl te moeten aanpassen aan je job. Kies je voor avondwerk of werk je liever enkel in de weekends? Het kan allemaal via interimwerk.

Breid je kennis en vaardigheden uit

Doordat je regelmatig iets nieuws uitprobeert krijg je de kans om je kennis en vaardigheden uit te breiden. Zelfs als je steeds dezelfde soort functies uitoefent zal je merken dat de invulling hiervan sterk kan verschillen van bedrijf tot bedrijf. Zo zal je in aanraking komen met verschillende software systemen of manieren om met klanten of producten om te gaan. Allemaal zaken die een verrijking van je cv kunnen betekenen!

Minder last van stress

Tijdelijke werknemers worden ingehuurd voor een specifieke taak of worden ingezet om de werkdruk te verlichten. Dit betekent dan ook dat de verwachtingen van de werkgever beperkt zijn. Hierdoor ervaar je minder werkdruk én ook minder stress. Voor jou dus geen maagzweer of burn-out! Je komt naar het werk, doet datgene dat van jou verwacht wordt op de best mogelijk manier en je keert naar huis om te ontspannen.

Breid je sociaal netwerk uit

Aangezien je regelmatig op een nieuwe werkplek van start gaat leer je enorm veel nieuwe mensen kennen. Je krijgt dus uitgebreid de kans om je sociale vaardigheden te perfectioneren. Hierdoor bouw je ook al snel een erg uitgebreid netwerk uit in de sector waarin je werkzaam bent. Dit kan leuk zijn op persoonlijk (veel nieuwe kennissen om iets leuks mee te gaan doen) én professioneel vlak (connecties die je verder kunnen helpen in je carrière).

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis