Je weet het misschien niet maar tijdelijk werk heeft veel voordelen ten opzichte van een vaste indiensttrede, we hebben deze even voor jou opgelijst.

5249797802_669d9d9ee4_z

Ervaringen

Eén van de grootste voordelen die je krijgt door als uitzendkracht te werken zijn de ervaringen die je opdoet. Zo zullen bijvoorbeeld mensen die recht van school komen nog niet veel ervaring hebben en dus moeilijker aan werk geraken. Via interim werk kunnen ze ondertussen hun CV aardig aanvullen met nieuwe vaardigheden die ze hiermee opdoen. Deze ervaringen zijn heel belangrijk voor zaakvoerders dus dit is ideaal voor hun toekomstige carrière.

Door deze ervaringen zal je ook merken waar je naartoe wil met je toekomstige carrière. Als je ergens een paar weken hebt gewerkt en merkt dat het totaal niets voor jou is ga je hier later ook niet verder in zoeken. Maar natuurlijk is het de bedoeling dat je de ideale job tegenkomt!

Nieuwe uitdaging

Je krijgt de kans om regelmatig af te wisselen van job zodat je nergens vastroest, doordat je opzeg periode bij uitzendwerk een stuk korter is.

Te lang op één bepaalde plaats werken kan een negatief effect hebben op mensen. Een nieuwe uitdaging zoeken in je carrière kan dan een mogelijke oplossing zijn om terug gemotiveerd te gaan werken.

Bij interim jobs zijn er vaak jobs die afwijken van de normale 9 to 5 werkdag. Zo kan je een job kiezen die perfect aansluit bij jouw levensstijl. Ben je eerder een nachtmens of werk je liever in weekends, het kan allemaal.

Netwerken

Doordat je via interim werk vaak op nieuwe plaatsen werkt, leer je ook veel nieuwe mensen kennen. Dit is altijd mooi meegenomen, zo kunnen deze mensen op professioneel vlak je vooruit helpen met je carrière. En lang de andere kant op persoonlijk vlak kan je misschien wel je nieuwe beste vrienden leren kennen.

Geen verplichtingen 

Als een interimbureau je een job aanbiedt ben je niet verplicht om hier op in te gaan. Je kan zelf kiezen welke jobs je graag zou willen uitoefenen en welke niet. Ook kan je gemakkelijk vakanties inplannen doordat interimbureaus vaak met dag- of week contracten werken.

Mogelijkheid op vaste job

Tegenwoordig zijn heel veel proefcontacten op basis van interim contracten, dit door dat het voor bedrijven heel praktisch is om via deze weg op zoek te gaan naar toekomstige werknemers. Zo krijg je dus een grote kans om na een interim contract een vast contract in de wacht te slepen.

Als je je geroepen voelt, loop dan zeker eens langs in één van onze kantoren.

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis