Nu de temperaturen stilaan richting het vriespunt dalen, voelen we de winter om de hoek. Wij geven je graag een aantal tips om het winterseizoen vlot en warm door te komen.

194_career_flash

Buiten is het koud en binnen op kantoor staat de verwarming lekker hoog. Dan kan je beter verschillende lichtere lagen over mekaar dragen, zodat je je snel kan aanpassen aan het grote temperatuurverschil. Sowieso houden verschillende laagjes je beter warm, dan een enkel dikker kledingstuk.  Met meerdere laagjes creëer je een betere isolatie omdat er tussen elke laag een stukje warme lucht wordt bewaard.

Je verliest veel warmte langs je hoofd en nek. Denk er daarom in de winter zeker aan deze extra te beschermen. Je hoeft niet helemaal ingeduffeld aan je bureau te zitten, maar een extra sjaal bij de hand houden kan nooit kwaad.

Ga je met het openbaar vervoer naar het werk? Dan kan je je best een lekker warme en wind- en waterdichte winterjas aanschaffen. Tijdens de winter durft het openbaar vervoer al eens extra vertragingen op te lopen, waardoor je veel langer dan voorzien bent blootgesteld aan de winterse temperaturen. Voorzie ook een paar handschoenen en stevige winterschoenen,  zo zijn ook meteen je meest temperatuurgevoelige lichaamsdelen extra beschermd.

Ga je met de auto naar het werk? Voorzie dan zeker een ijskrabber voor je ruiten of leg een bus anti-vries-spray in de auto. Wil je die bevroren ruiten volledig vermijden? Dan kan je een hoes voor je auto kopen en wanneer je deze er ’s morgens afhaalt kan je meteen doorrijden. Wil je vermijden dat je deuren vastvriezen? Smeer het rubber aan de zijkant in met wat vaseline.  Dankzij al deze kleine dingen, zorg je ervoor dat je ’s morgens minder lang in de kou hoeft rond te hangen.

Hou binnendeuren zo veel mogelijk gesloten. Zo hou je de warmte binnen de kantoormuren en veroorzaak je geen tocht die je een killig gevoel kan geven.

Verander je eetpatroon. Sowieso ga je in de winter eerder zin hebben in een warme ovenschotel dan in een fris slaatje. Je kan dan bijvoorbeeld wat vaker een restje van de dag tevoren meenemen voor de lunch. Zo heb je onder de middag een stevige warme maaltijd. Wil je een dipje na de lunch vermijden? Vervang deze zware lunch dan door een solide wintersoep. Dat het winter is wil natuurlijk niet zeggen dat je plots alles kan eten om je vetlaagje te spekken. Je kan ook je maaltijden verdelen in kleinere porties die je de hele dag door eet. Op die manier is je lichaam steeds bezig en krijg je het minder snel koud.

In dezelfde lijn kan je best wat warme dranken voorzien. Een soepje kikkert je meteen wat op, al hoeft het dan niet zo’n zware maaltijdsoep te zijn. Je kan bijvoorbeeld altijd een lekkere kippenbouillon maken om af en toe even aan te slurpen. Of wat dacht je van een heerlijk warme chocomelk? Of geweldig ouderwets, en een snelle opkikker: Oxo. Keuze genoeg!

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis