Vorige week maakte Eurostat (het Europees statistiekbureau) bekend dat de werkeloosheidsgraad in de Eurozone blijft toenemen. Zo zouden er in november (de meest recente cijfers) 18,82 miljoen mensen werkeloos thuis gezeten hebben. Hiermee ligt het werkeloosheidspercentage in de Eurozone op 11,8 procent van de bevolking op beroepsactieve leeftijd.

Vooral Spanje en Griekenland zijn de koplopers met respectievelijk 26,6 en 20 procent werklozen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de onrust in beide landen steeds verder toeneemt.

Jongeren grootste slachtoffer

Jeugdwerkeloosheid in Europa

Als we de cijfers meer in detail gaan bekijken merken we dat vooral de jongeren getroffen worden door werkeloosheid. In de groep van de -25 jarigen bedraagt de jeugdwerkloosheid 24,4 procent. Dit betekent dat maar liefst 3,7 miljoen jongeren er niet in slagen om een job te vinden.

Dit is een gevaarlijke trend. Jongeren zijn immers het meest kwetsbaar voor de negatieve gevolgen van langdurige werkeloosheid. Zo geraken ze gedemotiveerd omdat ze de indruk krijgen dat ze niet voldoen voor de arbeidsmarkt.

Uitzendwerk als oplossing?

Bij Vivaldi’s Interim erkennen we deze problematiek. Het is daarom dat we alle jongeren die momenteel moeite hebben met het vinden van een geschikte job, willen aanmoedigen om eens bij een uitzendkantoor binnen te springen.

Door de aanhoudende onheilsberichten over crisis zijn heel wat werkgevers terughoudend met het aannemen van nieuw personeel. Dit biedt echter kansen voor de uitzendsector. Door de flexibiliteit van de contracten zijn ze zowel voor werkgever als werknemer een mogelijke oplossing.

Zo kan je als jonge werkzoekende proberen om als interim aan de slag te gaan. Op die manier doe je ervaring op, leer je het bedrijfsleven kennen en ontvang je al een loon. Bovendien krijg je de kans om je eigen kwaliteiten tentoon te spreiden. Op deze manier krijg je misschien alsnog de kans om vast aan de slag te gaan bij dat bedrijf van je dromen.

Onderneem nu actie!

Ben je zelf jong en op zoek naar een job? Laat je dan niet demotiveren en onderneem vandaag nog actie. Wij hebben heel wat openstaande vacatures die wachten om ingevuld te worden door een enthousiaste jongere zoals jij!

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis