Werkloosheid Vlaanderen daaltUit cijfers van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters blijkt dat de werkloosheid in Vlaanderen al elf maanden op rij afneemt. Op dit moment is ongeveer 7,2% van de Vlaamse beroepsbevolking werkloos, een daling met 7,7% ten opzicht van een jaar geleden.

Eind juli 2011 waren er 211.524 werkzoekenden terwijl dat er in juli 2010 nog 229.139 waren, of een daling met 17.615. Geen slechte cijfers, zeker als je weet dat juli traditioneel de maand is waarop de meeste schoolverlaters zich inschrijven als werkzoekende.

Wat zeker opvalt in de cijfers is dat de jongeren en schoolverlaters het over het algemeen zeer goed doen in de statistieken. Zo ligt de werkloosheid onder jongeren maar liefst 10,1% lager dan een jaar geleden.

Maar ook de oudere werklozen laten zich niet onbetuigd. De werkloosheid onder vijftigplussers daalde met 2,2%, al dient hierbij opgemerkt dat ze bijna een kwart van de Vlaamse werkzoekenden vertegenwoordigen.

Minister Muyters stelt dan ook dat de groep van de vijftigplussers een zeer belangrijke rol te spelen heeft in de oplossen van de tekorten op de Vlaamse arbeidsmarkt.

Maar het is niet allemaal goed nieuws. Het aantal langdurig werkzoekenden nam afgelopen jaar toe met bijna 2%. Langdurig werkzoekenden zijn zij die al meer dan twee jaar op zoek zijn naar werk.

Ben jij ook op zoek naar werk? Bekijk dan zeker eens onze openstaande vacatures of kom vrijblijvend een keer met ons praten en misschien vinden wij wel de job die je op het lijf geschreven is.

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis