Vivaldis gelooft dat je werk, net als het leven, iets is wat je er zelf van maakt. Iets wat ex-profwielrenner Sven Nys zeker kent. Hij sport dus nog dagelijks, is manager van Telenet-Fidea en stampte de afgelopen jaren heel wat mooie projecten uit de grond. Naar eigen zeggen is hij “het levende bewijs dat als je je leven lang aan sport doet, je creatiever bent, de energie hebt om van ‘s morgens tot ‘s avonds bezig te zijn en daardoor veel kansen creëert.”

Sinds 1998 schreef Sven Nys heel wat mooie titels op zijn palmares, waaronder negen keer Belgisch Kampioen Veldrijden. Toen hij in 2016 zijn fiets aan de haak hing, was dat niet met de bedoeling van stil te zitten. Enkele maanden later zette Sven de stap van topsporter naar topondernemer: zijn eigen belevings- en opleidingscentrum Sven Nys Cycling Center zag het licht. Al snel werden ook Sven Nys Academy en SN Logies in het leven geroepen. Sven’s ambitie is niet te stoppen, zo ver is zeker.

Doe wat je graag doet
“Het vervolg van mijn sportieve verhaal komt niet uit de lucht gevallen. Als je net zoals ik doet wat je graag doet, wil je dat zo lang mogelijk blijven doen. Als topsporter weet je dat je carrière eindig is en dat je daarna moet proberen iets met je passie te ondernemen. Anders dreigt het gevaar van het zwarte gat. Dat hield ik tijdens mijn sportcarrière in het achterhoofd. Ik ben dan ook altijd mijn eigen weg gegaan en was steeds een ambassadeur voor mijn sport. Zo creëerde ik kansen voor later.” Zijn geheim? “Je er bewust van zijn dat je er 100% voor moet gaan. Je mag geen bang hebben om je handen vuil te maken, ook al staat er een team achter je dat alles voor je doet.”

Het gesprek aangaan
Of zijn sportcarrière hem heeft voorbereid op het ondernemerschap? “Dat is zeker!”, reageert Sven overtuigd. “Zo leerde ik al snel onder druk presteren, handelen en communiceren. Vooral de manier waarop je met stress en conflicten omgaat, zorgt ervoor dat de deur open blijft of net sluit. Ik leerde het gesprek aan te gaan en toe te geven dat iets niet kan of net dat je fouten hebt gemaakt. Dat is cruciaal om er iets op lange termijn van te maken. Juist communiceren brengt meer op dan de lat te hoog leggen, waardoor je teleurgesteld naar huis gaat.”

Passie boven talent
Sven Nys’ ultieme tip om er iets van te maken is duidelijk: “Als je iets tegen je zin doet, zal het niet lang duren. Als je net zoals ik met je passie werkt, maakt een uur meer of minder niet uit en staat inzet nog altijd boven talent.”

Geïnspireerd door Sven’s niet-te-stoppen drive? Vivaldis helpt je aan een job waarvoor je graag uit je bed springt. Maak een afspraak met een van onze career consultants of snuister eens door onze online vacatures.

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis